wijkagenten van de wijk Vrijenban


Als wijkagenten van de wijk Vrijenban willen wij ons aan u voorstellen voor zover nog niet bekend. Vanuit het team Delft zijn wij Rob Draisma en Esther Los, verantwoordelijk voor de wijk Vrijenban en de DelftseHout in Delft.

werkzaamheden


Om de werkzaamheden van een wijkagent in een paar woorden samen te vatten is ondoenlijk. Het komt er op neer dat wij 24 uur per dag, 7 dagen per week samen bezig zijn om de wijk te schouwen. Vragen die wij ons zelf stellen zijn: “Wat gebeurd er... Kan ik er iets mee als wijkagent? Moet de bewoner hier zelf mee aan de slag of heeft hij hier iemand bij nodig? En zo ja, wie dan en hoe kan iemand op weg geholpen worden. Wat kan maatschappelijk onrust veroorzaken en verdient dus de meeste aandacht.” De politie kan het niet alleen en heeft hierbij partners nodig.

Primair zijn we gewoon diender en treden we op als grenzen worden overschreden. Maar we zijn vooral wijkagent, omdat we oplossingsgericht zijn en een groot sociaal inlevingsvermogen hebben. We zijn niet de hele dag in de wijk, maar wel continu voor onze wijk bezig. Als er een “bekende” wordt gezien mbt woninginbraken informeren we de portefeuillehouder woninginbraken dat een zogeheten high impact crime is. Ook coördineren we de collega's op straat en zijn we sturend bezig.

brug tussen burgers en politie


We vormen een brug tussen burgers en politie, we (willen) weten wat er leeft. We zoeken de mensen op. Op vele fronten wordt onze inzet gevraagd. Daartoe moeten we keuzes maken en zijn daarbij kritisch naar onze inzet. We hebben daarom geen spreekuur meer, omdat daar weinig animo voor was. Waarom iets in stand houden waar geen gebruik van wordt gemaakt.

Hoe kun je ons bereiken


Stuur ons een mailtje of bel ons. We komen graag bij u thuis of u bent welkom bij ons op het politiebureau.

We hebben goede contacten met bijvoorbeeld maatschappelijk werkers en scholen. We verwijzen mensen ook door naar hulpverlenende instanties. Je werkt samen, bent maatschappelijk bezig, niet alleen binnen de politie, maar ook met veel partners. Vroeger loste de politie alles op, maar nu adviseren we bewoners en moeten zij soms zelf aan de slag al dan niet met behulp van mediation bij bijvoorbeeld een burenruzie.

lees verderHdekeyserweg in de Gemeente Vrijenban